West Schilders

Wandafwerking

Behangwerk

Goed behangen is een vak apart. Het vergt geduld, precisie en ervaring om behang strak aan te leggen, ook achter de radiatoren en leidingen. Bent u er niet helemaal zeker van dat u het zelf mooi kunt? Laat het dan over aan West Schilders, voordat u straks tegen luchtbellen aankijkt.

 

Voor het afwerken van uw wanden en plafonds zijn diverse mogelijkheden. Zo zijn er vele materialen en manieren om de wanden van uw woning te bekleden. U kunt denken aan:

Glasweefsel

Glasweefsel verricht wonderen op wanden. Vooral op lelijke wanden, wanden die het zwaar te verduren hebben (stoot/krasvast, goed reinigbaar) of wanden die een speciaal tintje moeten krijgen. Glasweefsel is verkrijgbaar in verschillende structuren en af te werken met alle denkbare muurverven in iedere gewenste kleur. Een afwerking in een multi-colour verfsysteem geeft een extra fraaie en hoogwaardige muurafwerking. Glasweefsel kan worden toegepast op nieuw of reeds geschilderd beton, gasbeton, schuurwerk, blauw-, wit- en cementpleisterwerk, spuitgips, gipselementen, gipskartonplaten en alle bestaande houtvezelplaten.

 

Renovlies behang

In het woord Renovlies zit het woord ‘Reno’. Dit komt van het woord renovatie en eigenlijke naam van deze behangsoort is dan ook renovatievlies. Hiermee vertelt het meteen waar het voor gebruikt wordt. Renovlies behang is een behangsoort met vinyl of regulier papier dat is aangebracht op een vlies en is één van de vele soorten glasvezelbehang. Het wordt gebruikt bij renovatie of wandafwerking om scheuren. krimpscheuren en oneffenheden op en in muren te verbergen. De muren van een nieuwbouwwoning bevatten in de eerste maanden nog veel vocht, waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Renovlies behang neemt dit vocht direct op en verbergt bovendien de scheuren.

  • Zorgt voor gladde en egale muren
  • Verbergt kleine gaatjes, haarscheuren en krimpscheuren
  • Gemakkelijk te schilderen
  • Is nogmaals te behangen

 

Papierbehang

Papierbehang is een veelgebruikt behangsoort. Zoals de naam al zegt, is het behang gemaakt van papier. In de meeste gevallen bestaat het papierbehang uit zowel een bovenlaag als een onderlaag. Papierbehang staat garant voor mooie en heldere kleuren. Wat ook ideaal is aan papierbehang is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende stijlen en structuren. Er zijn zowel dunnere als dikkere soorten papierbehang. Het voordeel van de dikkere soorten papierbehang is dat ze erg gemakkelijk te verwerken zijn.

 

Fotobehang

 

Fotobehang is de ideale eyecatcher voor een origineel interieur. Fotobehangpapier wordt gemaakt van speciaal papier, bedrukt met een uv-bestendige inkt. Hierdoor blijven de kleuren van het fotobehang behouden, ook wanneer het vaak blootgesteld wordt aan zonlicht. Fotobehang is verkrijgbaar in tal van prints, van foto’s uit de natuur tot foto’s van steden, familie, speelgoed enzovoort. De foto kan digitaal bij ons aangeleverd worden. Wij zorgen voor de complete afhandeling.

Vinylbehang

Vinylbehang bestaat geheel of gedeeltelijk uit Vinyl. Dit is een plasticsoort die er voor zorgt dat wanden of muren spatwaterbestendig en reinigbaar zijn. Vinylbehang is dus het ideale behangpapier in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. Er bestaan 4 soorten vinylbehang: schuimvinyl, opgeschuimd vinyl, op basis van papier of op basis van textiel.