West Schilders

Beglazing

Beglazing

Naast het binnen- en buitenschilderwerk zijn wij als allround schildersbedrijf ook gespecialiseerd in het zetten van glas. Of het nu gaat om het plaatsen van glas in een nieuw kozijn, het vervangen van enkel glas door isolatieglas of het verhelpen van een breukruit. Als glaszetter ben ik u graag van dienst.

Wij zijn gespecialiseerd in verschillende soorten glas, zoals:

 • Standaard Isolatieglas
 • Hoogrendement Isolatieglas HR+(+)
 • Hoogrendement Isolatieglas Advanced (1.0)
 • Floatglas
 • Triple Isolatieglas (Driedubbele Beglazing)
 • Veiligheidsglas (gelaagd-gehard)
 • Zonwerende Beglazing
 • Div. gefigureerd glas
 • Draadglas
 • Monumenten glas
 • Brandwerend glas
 • Spiegel glas

 

Wat is HR+(+) glas

HR-glas is een isolerende beglazing die bestaat uit een buitenblad van blank floatglas, een spouw gevuld met argongas en een binnenblad van blank floatglas dat voorzien is van een doorzichtig laagje edelmetaal, genaamd TOP coating. Deze coating, die zich aan de spouwzijde van de beglazing bevindt, verschaft de beglazing haar sterk isolerend vermogen. De twee glasbladen worden van elkaar gescheiden door een holle afstandhouder gevuld met een droogmiddel. Het geheel is verzegeld met een dubbele, elastische randafdichting die de beglazing samenhang en afdichting verschaft. Dit product, met een spouw 15 (Ug-waarde 1,1) en spouw 13 (Ug-waarde 1,2) noem je ook wel HR ++. Met een spouw 12 (Ug-waarde 1,3) is het HR + beglazing.

Isolerende beglazing

De keuze om isolatieglas te plaatsen zorgt voor een energiezuiniger woning. Met de nieuwe subsidie regeling (SEEH) kunt u uw bestaande woning meer energiebesparend maken. De keuze die u kunt maken is om meteen voor het best isolerende isolatieglas te kiezen. Houd er wel rekening mee dat er ook onderscheid is in diverse isolatiebeglazing. De eis die SEEH stelt aan de waarde van dubbelle beglazing is ≤ Ug 1,2 W/m2.K.

Zo adviseren wij de CLIMAPLUS ECLAZ ONE isolatieglas. De CLIMAPLUS ECLAZ ONE isoleert bijna 20% beter dan de maximaal toegestane prestatie die het SEEH stelt. De zwarte warm-edge afstandshouder ECOTEC, zorgt er ook nog eens voor dat er bijna geen warmte van binnen naar buiten verloren gaat langs de glasranden die in het kozijn verzonken liggen. Minder warmteverlies betekent minder behoefte aan verwarming, minder energieverbruik, en daarmee voorkomen we CO2 uitstoot.

De ClLIMAPLUS ECLAZ ONE het nieuwe en revolutionaire generatie isolatieglas, haalt maximaal natuurlijk daglicht in huis!

De CLIMAPLUS ECLAZ ONE is een nieuw type isolatieglas met een hoge inval van natuurlijk licht, esthetisch neutraal met een lage reflectie, top thermische isolatie en gratis zonne-energie. DE CLIMAPLUS ECLAZ ONE voldoet aan de hoogte eisen betreft energiezuinigheid en comfort. Het is zeer geschikt voor nieuwbouw en renovatie van energiezuinige woningen en gebouwen.

DE CLIMAPLUS ECLAZ ONE bestaat uit:

 • een buitenruit in blank floatglas, planiclear.
 • een spouw van 15mm, gevuld met het thermisch isolerend en milieuvriendelijk edelgas argon
 • een binnenruit in blank floatglas planiclear voorzien van de unieke ECLAZ ONE-coating standaard op zijde 3

De Belangrijkste voordelen

 • Zeer geschikt voor grotere ramen op de donkere noord- en oostgevels waar binnenshuis meer licht van belang is.
 • Verbeterde inval van natuurlijk licht en een hoge zontoetreding in de winter.
 • Minder elektriciteitskosten door toename van de natuurlijke lichtinval en minder gebruik van kunstlicht.
 • Minder verwarmingskosten door de geoptimaliseerde energiebalans (thermische isolatie in combinatie met gratis zonnewarmte).
 • Neutrale esthetiek met minimaal spiegeleffect.
 • Neutraal helder doorzicht (natuurgetrouw).

De ECOTEC warm-edge afstandhouder

 

De ECOTEC is een roestvrijstalen INOX-profiel met een isolerende propyleenlaag. Dit beperkt het warmteverlies aan de glasranden van binnen naar buiten. Vergeleken met de traditionele aluminium afstandshouder wordt met de ECOTEC de thermische isolatie van het het raam (kozijn en glas) een verbetering van 0.1 tot 0.3 W/(m2.K) bereikt.

Voordelen:

 • warmer glasoppervlak aan de glasranden,
 • aanzienlijk minder risico op condensatie aan de glasrand op sponningshoogte.
 • aanzienlijk minder risico op schimmelvorming op de kozijnen, de matzwarte ECOTEC is onopvallend en stijlvol. Geen hinderlijke zilveren reflectie in het glas.

DE CLIMAPLUS ECLAZ ONE is verkrijgbaar in een niet geharde versie als ook in een te harden uitvoering, de ECLAZ ONE II. Standaard dikten en afmetingen zijn 4, 6 en 8 mm in PLF formaat van 3210 x 6000 mm. Tevens beschikbaar in gelaagde uitvoering, 33.2, 44.2 en 66.2. Overige samenstellingen op aanvraag.

 

Floatglas

Floatglas wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals zand, kalk, dolomiet en soda. Er is veel mogelijk op het gebied van floatglas; voor elke woning een passende oplossing.

Veiligheidsbeglazing

Vanwege steeds strengere veiligheidsnormen dienen o.a. ruiten met de onderzijde lager dan 85 cm, gehard of gelaagd te worden uitgevoerd. We zijn op de hoogte van de laatste normen (NEN3569) en willen u hierin graag adviseren.

Zonwerend glas

Zonwerend glas is glas met een zonwerende coating. Deze coating vermindert binnenkomende zonne-energie en houdt warmte en UV straling tegen.

Gefigureerd glas

Kies voor gefigureerd glas als u wel eens wat anders wilt dan ‘normaal’ glas. Gefigureerd glas is in veel uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar, dus kies de uitvoering die past bij uw woning.

Draadglas

Draadglas is één van de meest veilige glassoorten, doordat bij schade de scherven bijeengehouden worden door metalen draden. Zeer geschikt voor een kindvriendelijke omgeving.

Monumentenglas

Monumentenglas is glas wat op de traditionele manier is “getrokken” en heeft door het onregelmatige oppervlak de uitstraling van oud glas. Het enkel glas bevat een speciale coating waarmee isolatiewaarden van standaard dubbelglas worden gehaald. De dubbel glas variant is extra dun, speciaal voor historische panden.

Brandwerend glas

Brandwerend glas houdt vlammen tegen en zorgt voor een isolerend schild. Wacht niet tot het te laat is en maak uw woning of bedrijfspand brandveilig met behulp van West Schilders

Spiegelglas

Spiegelglas is voor u een uitkomst als u uw woning ruimer wilt laten lijken of meer diepte geven. Er is veel mogelijk op het gebied van spiegelglas, u zult versteld staan van het resultaat.