Beglazing

Als schilder ben ik van oudsher bekend met het verwerken van diverse soorten glas. Of het nu gaat om het plaatsen van glas in een nieuw kozijn, het vervangen van enkelglas door isolatieglas of het verhelpen van een breukruit. Als glaszetter ben ik u graag van dienst.

Subsidieregeling isolatieglas afgelopen.

De pot met subsidie voor isolatieglas is helaas leeg. Wel kunt u nog steeds gebruik maken van de 9% BTW-regeling voor glaszetten bij woningen ouder dan 2 jaar. Dit geldt voor gemaakte uren, niet voor materialen.

Subsidie energiebesparing NAM schade

Compensatie regeling van de Nam! Iedere woningeigenaar die getroffen is door aardbevingen in de bevingsgemeenten kan een vergoeding krijgen van €4.000,-. Voorwaarde is dat de schade minimaal €1.000,- is. Daarnaast dient u woningeigenaar te zijn in één van de volgende elf gemeenten binnen het gaswinningsgebied: Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, De Marne, Bedum, Winsum, Hoogezand-Sappemeer of Menterwolde. Deze compensatieregeling van de NAM moet besteed worden aan energiebesparing aan de woning.

Wat betekent dat voor u?
Wanneer u uw woning voorziet van energiebesparend glas HR++, dan is het mogelijk om hiermee €4.000 te besparen. Deze regeling geldt met terugwerkende kracht sinds 17 januari 2014.

Via https://www.snn.nl/alle-subsidies/subsidie-waardevermeerdering kunt u de subsidie van de NAM aanvragen. U heeft hierbij de volgende documenten nodig: offertes/opdrachtbevestiging, toekenningsbrief schade en de inloggegevens van uw DigiD.

Wat is HR +(+) glas

HR-glas is een isolerende beglazing die bestaat uit een buitenblad van blank floatglas, een spouw gevuld met argongas en een binnenblad van blank floatglas dat voorzien is van een doorzichtig laagje edelmetaal, genaamd TOP coating. Deze coating, die zich aan de spouwzijde van de beglazing bevindt, verschaft de beglazing haar sterk isolerend vermogen. De twee glasbladen worden van elkaar gescheiden door een holle afstandhouder gevuld met een droogmiddel. Het geheel is verzegeld met een dubbele, elastische randafdichting die de beglazing samenhang en afdichting verschaft. Dit product, met een spouw 15 (Ug-waarde 1,1) en spouw 13 (Ug-waarde 1,2) noem je ook wel HR ++. Met een spouw 12 (Ug-waarde 1,3) is het HR + beglazing.

Verder leveren en plaatsen wij:

  • Enkel glas
  • Zonwerende beglazing
  • Diverse figuurglas soorten
  • Veiligheidsglas (gelaagd-gehard)
  • Brandvertragend ( Enkel-HR++ isolatieglas)
  • Diverse andere beglazingen

Veiligheidsbeglazing

Vanwege steeds strengere veiligheidsnormen dienen o.a. ruiten met de onderzijde lager dan 85 cm, gehard of gelaagd te worden uitgevoerd. We zijn op de hoogte van de laatste normen (NEN3569) en willen u hierin graag adviseren.

Decoratieve toepassingen

Tegenwoordig wordt glas ook in de interieurs van woningen, bedrijven en instellingen op een decoratieve manier gebruikt. Wij kunnen u hiervan diverse smaakvolle voorbeelden laten zien.

West Schilders kan het voor u leveren en natuurlijk ook vakkundig plaatsen.

Wanneer ik bij u aan het werk ben, zorg ik voor zo min mogelijk overlast. Ik werk netjes en efficiënt. Na afloop van de klus ziet u alleen het glasheldere resultaat.