Met buitenschilderwerk wordt het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis of bedrijfspand bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen en deuren, maar ook aan de gevelbetimmering en de buitenmuren van uw woning of bedrijfspand. Verder vallen ook schuttingdelen en de buitenkant van de schuur of garage hieronder.

Hout wordt buiten dagelijks blootgesteld aan verschillende invloeden zoals regen, wind, zon en grote temperatuurverschillen. Hout is een natuurproduct wat kan werken. Het kan dus in- en uit zetten, het kan vocht opnemen en het kan uitdrogen. Een goede bescherming is dan ook fundamenteel om hout in goede conditie te houden én om te genieten van het prachtige aanzicht natuurlijk.

Houtrot

West schilders te Appingedam brengt en houdt uw huis of bedrijfspand in topconditie met het hoge kwaliteit buitenschilderwerk en herstel van houtrot.

Inspectie & Onderhoud

Het is van groot belang uw waardevol bezit regelmatig door een professioneel schildersbedrijf te laten onderhouden. Door tijdig en vakbekwaam onderhoud aan de buitenzijde kunt u voorkomen dat de kosten voor onderhoud hoger dan noodzakelijk worden. Zo voorkomt u dat bepaalde delen gerepareerd of vervangen dienen te worden en blijft u bezit in goede staat.
Zodra u kleine scheurtjes, kleine blaasjes of het prille begin van verfbladders signaleert, is het de hoogste tijd uw huis te laten inspecteren. De professionele schilder kan dan beoordelen of het schilderwerk op korte termijn moet worden uitgevoerd of dat het onderhoud nog uitgesteld kan worden.

Wij adviseren u het buitenwerk minimaal 1x per jaar te (laten) reinigen; dit verlengt uiteindelijk de levensduur van het verfsysteem!
Ook hiervoor kunt u contact opnemen met West Schilders.