Goed behangen is een vak apart. Het vergt geduld, precisie en ervaring om behang strak aan te leggen, ook achter de radiatoren en leidingen. Bent u er niet helemaal zeker van dat u het zelf mooi kunt? Laat het dan over aan West Schilders, voordat u straks tegen luchtbellen aankijkt.

Voor het afwerken van uw wanden en plafonds zijn diverse mogelijkheden. Zo zijn er vele materialen en manieren om de wanden van uw woning te bekleden. U kunt denken aan:

  • Glasweefsel
  • Fotobehang
  • Behang op papierbasis
  • Vinylbehang

Glasweefsel

Glasweefsel verricht wonderen op wanden. Vooral op lelijke wanden, wanden die het zwaar te verduren hebben (stoot/krasvast, goed reinigbaar) of wanden die een speciaal tintje moeten krijgen. Glasweefsel is verkrijgbaar in verschillende structuren en af te werken met alle denkbare muurverven in iedere gewenste kleur. Een afwerking in een multi-colour verfsysteem geeft een extra fraaie en hoogwaardige muurafwerking. Glasweefsel kan worden toegepast op nieuw of reeds geschilderd beton, gasbeton, schuurwerk, blauw-, wit- en cementpleisterwerk, spuitgips, gipselementen, gipskartonplaten en alle bestaande houtvezelplaten.

Fotobehang

Fotobehang is de ideale eyecatcher voor een origineel interieur. Fotobehangpapier wordt gemaakt van speciaal papier, bedrukt met een uv-bestendige inkt. Hierdoor blijven de kleuren van het fotobehang behouden, ook wanneer het vaak blootgesteld wordt aan zonlicht. Fotobehang is verkrijgbaar in tal van prints, van foto’s uit de natuur tot foto’s van steden, familie, speelgoed enzovoort. De foto kan digitaal bij ons aangeleverd worden. Wij zorgen voor de complete afhandeling.

Papierbehang

Papierbehang is een veelgebruikt behangsoort. Zoals de naam al zegt, is het behang gemaakt van papier. In de meeste gevallen bestaat het papierbehang uit zowel een bovenlaag als een onderlaag. Papierbehang staat garant voor mooie en heldere kleuren. Wat ook ideaal is aan papierbehang is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende stijlen en structuren. Er zijn zowel dunnere als dikkere soorten papierbehang. Het voordeel van de dikkere soorten papierbehang is dat ze erg gemakkelijk te verwerken zijn.

Vinylbehang

Vinylbehang bestaat geheel of gedeeltelijk uit Vinyl. Dit is een plasticsoort die er voor zorgt dat wanden of muren spatwaterbestendig en reinigbaar zijn. Vinylbehang is dus het ideale behangpapier in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. Er bestaan 4 soorten vinylbehang: schuimvinyl, opgeschuimd vinyl, op basis van papier of op basis van textiel.